Recensies van de boeken van Femlitero

Recensie NBD-Biblion over "Zinnenprikkelend"

 

Dertien sensuele, expliciete maar zacht-erotische verhalen, geschreven en gepubliceerd op www.shespot.nl, een internetplatform voor vrouwen. Op deze website krijgen vrouwen de gelegenheid anoniem vorm te geven aan hun erotische fantasieën op een veilige en vertrouwde manier.

 

Shespot wil graag bewijzen dat erotiek op internet ook mooi, sensueel, gevoelig en esthetisch kan zijn. De dertien verhalen, die behalve het eerste, lange verhaal, elk tussen de vijf en de tien bladzijden beslaan, vormen hiervan het bewijs.

 

Sommige verhalen werden door meer auteurs geschreven, het eerste verhaal zelfs door dertig vrouwen: steeds weer gaat een andere auteur verder op het geschrevene, zonder dat dit voor de lezer vreemd overkomt.

 

Sfeer en thema van de verhalen lopen uiteen (jammer dat in het boek niet de handige symbooltjes van de website zijn overgenomen). Een bundel door vrouwen voor vrouwen, die geïnspireerd willen raken door het mooie van het zinnenprikkelende

 

Recensie NBD-Biblion over "Haar zin"

 

Erotische verhalen geschreven voor en door vrouwen. Soms met de verbeelding van een vrouw, soms door meer vrouwen geschreven vervolgverhalen. De verhalen, van de hand van anonieme Nederlandse schrijfsters, zijn eenvoudig en gaan over erotiek tussen mannen en vrouwen en vrouwen en vrouwen.

 

Het taalgebruik is niet minder onbewimpeld dan in gelijksoortige bundels voor mannen. Voor vrouwen die ervan houden een plezierige bundel. De verhalen verschenen eerder op de website www.shespot.nl: een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding.

 

 

 

 

 

Recensie NBD-Biblion over "Zindering"

 

Derde bundel uit de serie 'Shespot' met acht korte, erotische verhalen voor vrouwen. Drie verhalen zijn eerder gepubliceerd op www.shespot.nl, het platform op internet waar erotiek vanuit de vrouwelijke belevingswereld vorm krijgt.

 

De intieme, ondeugende en sensuele verhalen zijn verschillend in kwaliteit, soms wat traag en vlak, veelal voorspelbaar, een enkele verrassend of bijzonder.

 

'Het boek der lusten' fantaseert bijvoorbeeld over een wel heel bijzonder sollicitatiegesprek. 'Beltegoed', het langste verhaal, is een door verschillende vrouwen geschreven verhaal over cyberseks, telefoonseks en hetero/lesbische contacten.

 

De Nederlandse schrijfster van erotische verhalen, Lydia Rood, leverde een bijdrage aan deze bundel met het mysterieuze 'Fabian' en hierin herkent men meteen de pennenvrucht van een professioneel schrijfster.

 

Dit boek is een niet onaardige, luchtige verhalenbundel over vrouwen- fantasieën in alledaagse, herkenbare situaties.
- - - - - - - - - - -

 

Recensie op www.vrouw.nl over "Zindering":

'Ik heb mijn hele lingeriecollectie op bed gedrapeerd, voordat mijn besluit valt. Ten strijde, ik zal die hengst eens even temmen. In het rood. Kousen, slipdress, bh, stringetje... Ik word warm bij het idee... Krijg een acute stressaanval als ik, schaars in het rood gestoken, voor mijn pc plaatsneem.'
Passie, seks en liefde, daar gaat het om in de verhalenbundel Zindering, die ter ere van het vijfjarig bestaan van internetcommunity Shespot is uitgegeven. Shespot is - voor de dames die het nog niet weten - een virtuele ontmoetingsplaats waar gelijkgestemde vrouwen openlijk met elkaar praten over seksualiteit. Een plek waar vrouwen zonder gêne communiceren, ideeën uitwisselen en hun diepste fantasieën vertellen.

Zindering is alweer de derde verhalenbundel in de Shespot-serie. Lydia Rood bijt de spits af met een erg origineel en - inderdaad - zinderend verhaal. Wat mij betreft is het ook meteen het beste verhaal uit het hele boek, door de prettige schrijfstijl, de langzaam opgebouwde spanning en het verrassende plot. Leuk is ook het interactieve vervolgverhaal, waarbij de virtuele pen volop gerouleerd heeft, maar waarbij de oorspronkelijke stijl goed gewaarborgd is gebleven. Minstens twintig schrijfsters hebben hun fantasie de vrije loop gelaten, zich ingeleefd en vervolgens hun bijdrage geleverd aan het spannende avontuur van een freelance fotografe.

Opvallend in het boek is, dat de verhalen verre van cliché zijn en dat is knap. Erotiek is naar mijn bescheiden mening geen makkelijk genre om over te schrijven, omdat je steeds opnieuw te maken hebt met bepaalde handelingen en gevoelens die redelijk universeel zijn. En zie die maar eens op originele wijze steeds weer in woorden te vangen! Dat de vrouwelijke fantasie vele gedaanten kent, wordt nog eens onderstreept door de grote verscheidenheid aan verhalen in deze bundel.

Aanmelden nieuwsbrief
Altijd als eerste op de hoogte.