Verzorgende glijmiddelen

26 artikelen

pagina 1 / 1
-26%
(3)
9,50 6,99
Dinsdag in huis
pagina 1 / 1

Glijmiddel is een belangrijk product om te gebruiken voor fijne en ontspannen seks. Het zorgt er voor dat je minder wrijving ervaart en dat vermindert de kans op pijn bij het vrijen. De glijmiddelen zijn allemaal getest op de huid, zowel inwendig als uitwendig, maar geen enkele huid is hetzelfde. Het kan dus zomaar zijn dat je huid droog, ruw of gevoelig wordt van gewone glijmiddelen. Misschien komt dit omdat je van jezelf al een gevoelige huid hebt, of misschien ben je wel allergisch voor één van de bestandsdelen. Om die problemen te voorkomen is er een hele reeks aan verzorgende glijmiddelen; producten die speciaal bedoeld zijn voor de gevoelige huid en vagina. Deze middelen zijn uiterst huidvriendelijk, zodat jij toch prettig kunt glijden zonder vervelende problemen.

pH-waarde van de vagina

Een belangrijk onderwerp is de pH-waarde van de vagina. De pH-waarde is een scheikundige term die de zuurtegraad van iets weergeeft. De laagst voorkomende pH-waarde is 0 en de hoogste is 14. Een lage pH-waarde betekent dat iets heel zuur is en een hoge pH-waarde betekent dat iets totaal niet zuur is (ook wel basisch genoemd). Zo heeft zoutzuur een pH-waarde van 0 en gootsteenontstopper een pH-waarde van bijna 14. Water is neutraal met een pH-waarde van ongeveer 7.

De vagina heeft een ietwat zurige omgeving met een pH-waarde van ongeveer 5,2. Dit zurige zorgt er voor dat schadelijke bacteriën er niet kunnen overleven, zodat je vagina zichzelf beschermt tegen infecties. Deze pH-waarde kan echter verstoord worden door bijvoorbeeld zeep of glijmiddel. Als de pH-waarde omhoog gaat, verlies je de zurige bescherming van je vagina en kun je akelige infecties krijgen. Het verzorgende glijmiddel van Femlitero.nl en andere merken zorgt er voor dat je de pH-waarde van je vagina gezond houdt.
 

Assortiment verzorgend glijmiddel

Bij Femlitero.nl kun je verschillende merken verzorgend glijmiddel kopen. Zo bieden we onder andere ons eigen merk aan: Femlitero.nl Glijmiddel Verzorgend, dat is zacht voor de huid en is pH-neutraal. Ook vind je hier verschillende verzorgende glijmiddelen van Pjur, zowel op waterbasis als op siliconenbasis. Ook biedt Femlitero.nl glijmiddelen aan van grote merken zoals EroGlide en Durex. Zo is er voor elke huid een passend glijmiddel!

Aanmelden nieuwsbrief


Altijd als eerste op de hoogte.